Iz medija
Murid - kviz

kavanakviz1 thGradska kavana Čakovec bila je organizator i domaćin Božićnog kviza održanog u utorak, 20. prosinca, s ciljem da Odjelu pedijatrije Županijske bolnice pomogne u prikupljanju sredstava za nabavu dječjeg gastroskopa. Već na sam poziv za sudjelovanjem u ovoj akciji, sponzori i donatori odgovorili su uplatama na račun bolnice pa je do trenutka prvog pitanja u kvizu uplaćeno pedeset tisuća kuna.

U kvizu koji je vodio Robert Srnec, sudjelovali su gosti njegove radio emisije 'Kavanske priče' koja se četvrtkom od 16 sati emitira u programu Hrvatskog radija Čakovec. U nasmijanoj atmosferi opća znanja odmjerili su timovi koje su predvodili Branko Grašić (Metss), Hussein Saghir, dr. med. (ŽB Čakovec), Boška Ban Vlahek (Turistički ured Čakovec), Nikolina Babić (Pana), Nikola Budiša (LM Komunikacije), Matija Posavec (Međimurska županija), Miroslav Gakić (Gimnazija Josipa Slavenskog), Robert Grudić, dr. med. (ŽB Čakovec), fra Tomislav Božiček, Tomislav Novinščak, dr. med. (Župa sv. Antuna Padovanskog, Zavod za hitnu medicinu), Ivan Pranjić (Matica hrvatska Čakovec), Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID).

U Čakovcu, 18. prosinca 2016. godine - Tijekom boravka u Međimurskoj županiji, u sklopu izmještanja svog Ureda iz Zagreba, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović iskoristila je vrijeme kako bi, u pratnji svog domaćina župana Međimurske županije Matije Posavca, posjetila prostorije Međimurske udruge za ranu intervenciju MURID i Dnevnog boravka djece 'Dr. Antun Bogdan' Čakovec – Caritasa Varaždinske biskupije, te na taj način pružila podršku radu s djecom s poteškoćama u razvoju.
Udruga MURID osnovana je 2011. godine s ciljem promicanja dobrobiti i pomoći djeci s biološkim ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj u Republici Hrvatskoj, što uključuje edukativni, istraživački i savjetodavni rad u području ranog razvoja djece, a takva vrsta skrbi nedjeljiva je i od podrške njihovim roditeljima i obiteljima.
Toplu dobrodošlicu Predsjednici Grabar-Kitarović poželjele su predsjednica Udruge Silvija Pucko i predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije Marija Ciglar, kao i svi tamošnji djelatnici.
'U proteklih 5 godina ovdje smo stvorili jedan široki sustav koji obuhvaća sve od savjetovanja kod roditelja, pa do dijagnostike i ulaska u terapiju. Razvili smo rehabilitacijski i logopedski proces putem kojeg pružamo podršku i djeci i roditeljima, a tu je i igraonica, iako su naše potrebe puno veće', objasnila je predsjednica Udruge Pucko istaknuvši kako se im se u posljednje vrijeme sve više javljaju i djeca sa socijalnim rizicima.
'Tjedno skrbimo za 70-ak djece, a na godišnjoj razini dolazi nam njih oko 200. San nam je ovu udrugu učiniti institucijom koja će djelovati u redovnom sustavu kako bi se ova vrsta usluge u Hrvatskoj mogla provoditi na sustavan način', dodala je Pucko, te zahvalila svima koji pomažu rad udruge, od plemenitih pojedinaca, sve do Županije i Grada Čakovca, ali i resornog ministarstva.
'Još uvijek kao struka djelujemo na razini civilnog društva, pa na taj način surađujemo i dijelimo svoja iskustva s udrugama u Virovitici, Zadru, Rijeci i drugim mjestima. Smatramo da ulaganjem u najraniji životni period djece ulažemo u budućnost naše zemlje i svih nas', zaključila je.


Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) organizirala je u subotu, 26. studenog u čakovečkom Hotelu Park Donatorsku večer. U uvodu u bogati program večeri njen voditelj Vanja Ovčar se je posebno zahvalio predsjednici Udruge Silviji Pucko i njezinom timu u Udruzi za nastojanja da mladi kojima je potrebna pomoć u razvoju i rastu imaju kvalitetno djetinjstvo.

Donatorska večer

Među mnoštvom posebno su istaknuti Stjepan Kovač, čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik, Dražen Srpak, gradonačelnik Murkog Središća, dr. Sonja Tošić- Grlač iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije. Voditelj je posebno istaknuo kako je zabava organizirana u vrijeme Došašća, u vrijeme kada bi trebali biti socijalno osjetljiviji jedni prema drugima, a pogotovo onima koji koriste usluge MURID-a. Predsjednica Silvija Pucko je opširno govorila o radu Udruge koja je osnovana prije 5 godina. Ima sjedište u Čakovcu, a svojim radom pokriva područje cijele županije. Njihovi rehabilitatori, logopedi i psiholozi ovog trenutka pružaju stručnu pomoć i podršku djeci u dobi do tri godine, no potrebe su znatno veće pa MURID pohode i djeca do sedam godina starosti, a takvih je momentalno 70-tak, a s njima u kontakt dolazi i 200-tinjak roditelja.

Rekla je kako ovom večerom žele podsjetiti na misiju udruge u cjelini, ali i stvar koji ih trenutno najviše okupira -opremanje prve senzorne dvorane koja će biti od velike koristi u senzornoj integraciji. - Hvala svima koji ste došli, hvala u ime korisnika i njihovih roditelja za pruženu potporu - istaknula je na kraju. Večera je bila obogaćena i drugim kulturnim sadržajima.

Mailing lista

Ako želite primati MURID novosti putem e-maila. Prijavite se ovdje.

Financijski podržava

LOGO Nacionalna zaklada

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Financijeri

Ministarstvo socijalne politike i mladih
Medimurska zupanija
Grad cakovec

Naš kontakt

Sjedište MURID-a
adresa:
J. Kozarca 1, Čakovec
telefon:

091/251-6044

OIB: 50023860456,
MB: 2747766,

DONACIJE
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.