Novosti

 

POZIV

MURID organizira praktičnu radionicu

SENZORIČKA INTEGRACIJA U AKTIVNOSTIMA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA

 poziv 03102017

Voditeljice radionice:

Saša Radić, bacc.therap.occup, USC/WPS SI certified, SIPT certified

Ivana Ćuk, bacc.therap.occup.

u Dvorani SCHEIER u Čakovcu

14.10.2017.

od 9.30 -15.00 sati

Kotizacija:

Kotizacija uključuje sudjelovanje na radionici, pisane materijale, vrećicu sa prijedlogom senzoričkih strategija, potvrdnicu o sudjelovanju

Korisnici usluga MURIDa: 100 kn

Ostali: 200 kn

Broj polaznika je ograničen.

Detaljnji program radionice nalazi se u privitku.

Želite li sudjelovati na radionici, molimo vas da popunite prijavnicu i dostavite je MURIDu  ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do do 11.10.2017.

Nakon održavanja radionice održat će se kratki sastanak vezano uz dogovor procesa  senzorne terapije u MURIDu!

 

 

logo muridMURID zapošljava na radnom mjestu pomoćni djelatnik/ca.
 
Uvjeti zapošljavanja: 
  • osobe sa invaliditetom koje zadovoljavaju Hzz mjere za zapošljavanje preko javnih radova.
  • potvrda o nekažnjavanju

 

Zamolbe te životopis slati na e-mail udruge murid.ranaintervencija@gmail.com
 

Fotografije sa posljednjeg zelenog tepiha u Murskom Središću, 26.08.2017.

Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS Zeleni tepih u MS

A osvrt možete pronaći i na linku

Poznati pjevač i zvijezda tv-showa 'Tvoje lice zvuči poznato' Bojan Jambrošić te poznati tv i radijski voditelj Dalibor Petko u ponedjeljak su posjetili MURID - Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Kako je naglasila predsjednica MURID-a Silvija Pucko posjet nije veliko iznenađenje jer je Bojan Jambrošić novčanu nagradu od pobjedu u jednoj epizodi „Tvoje lice zvuči poznato“ donirao čakovečkoj udruzi. Poznati čakovečki pjevač tijekom karijere je uvijek pokazivao da nije zaboravio svoj grad i kraj iz kojeg dolazi, a sada je to potvrdio još jednom.

U znak zahvale djeca iz MURID-a snimila su spot koji je vrlo brzo postao viralan te zapao za oko Dalibora Petka, te su obojica najavila kako će iz prve ruke saznati tko i što je MURID. I Jambrošić i Petko su bili ugodno iznenađeni organizacijskom posloženošću MURID-a.

Obojica su izjavila kako često posjećuju razne udruge, ali ovakav sustav nisu nigdje doživjeli. Izrazili su zadovoljstvo viđenim, poželjeli sreću u danjem radu te poručili kako je ovo početak jednog divnog prijateljstva koje će biti nadograđeno budućim suradnjama.


Silvija Pucko se zahvalila i na posjetu i na donaciji jer, kako je naglasila, stigla je u pravo vrijeme - onda kada su zaškripale financije. Naime, očekivana sredstva iz drugih izvora su izostala i doslovce svaka kuna je puno značila.

MURID je organizacija koja se bavi ranim probirom, dijagnostikom i terapijskim radom s djecom s određenim razvojnim rizicima. - MURID je udruga koja radi 12 sati dnevno s djecom. To nas izdvaja od sličnih udruga i diže na profesionalnu razinu. Kod nas radi osmero zaposlenika, sve su to stručni kadrovi; psiholozi, logopedi, rehabilitatori, radni terapeuti i fizioterapeuti. Nastojimo biti nadomjestak institucijama koje ovakve usluge ne pružaju - kazala je Pucko.

U tjednom tretmanu kroz MURID prođe preko 100-tinjak djece, a još oko 300-tinjak djece se godišnje javi u savjetovanje. Osim Međimuraca u čakovečku udrugu dolaze djeca i roditelji iz drugih županija sjeverne Hrvatske.

Bojan i Petko01 Bojan i Petko01 Bojan i Petko01 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04 Bojan i Petko04

DOGAĐAJ 1.


Predavanje: Rana intervencija u lokalnoj zajednici – od inicijative pojedinca do sustavnog programa


predavanje25.05.2017., Zagreb, Kaptol 27, Tribina grada Zagreba, 16:30 -18:30
Izvoditelj: Silvija Pucko, prof.defektolog
Namjena: svi zainteresirani
Na poziv HURIDa, izvršna direktorica MURIDa prezentirat će tijek razvoja programa rane intervencije u Međimurskoj županiji. Programi rane intervencije još su uvijek rijetko sustavno financirani u Republici Hrvatskoj. Reguliranje djelatnosti rane intervencije kroz tri resorna ministarstva dodatno stvara teškoće u ugovaranju i usklađenom pružanju usluga. Nepostojeća međusektorska suradnja, nedostatna zakonska regulativa te manjak usluga i stručnjaka zahtijevaju izuzetno visoku razinu proaktivnog angažmana pojedinca i preuzimanje osobne odgovornosti kako bi se ponudile kvalitetne i dostupne usluge.
MURID se od svog osnutka 2011. do danas profilirao kao registrirani i ugovoreni pružatelj socijalne usluge rane intervencije, pomoći pri uključenju u redoviti odgojni i obrazovni sustav i poludnevni boravak za djecu s poremećajem iz spektra autizma.
Na koji način, kroz koje sve procese te kojim sve alatima se stvara održivost programa rane intervencije saznajte kroz kratko predavanje i raspravu.

 

 

domjenakPovodom proglašenja MURID-ovog projekta AGENTI 0-7 najuspješnijim lokalnim EU projektom u Republici Hrvatskoj, danas poslijepodne održan je 7. u Patrix baru u Čakovcu, prigodni domjenak.

Domaćin i predsjednica MURID-a Silvija Pucko nije krila zadovoljstvo samo nagradom, već i današnjem odazivom kao priznanju za njihov rad. Tako su se u Patrix-u našli gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, Dražen Srpak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević i mnogi drugi uz članove udruge.

Financijeri

Ministarstvo socijalne politike i mladih
Medimurska zupanija
Grad cakovec

Naš kontakt

Sjedište MURID-a
adresa:
J. Kozarca 1, Čakovec
telefon:

091/251-6044

OIB: 50023860456,
MB: 2747766,

DONACIJE
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.