MURIDov Blog

Godišnji odmor važan je i za roditelje i dijete. Opustite se, odmorite i napunite nove baterije. Budite spontani, kreativni, otiđite u prirodu, spavajte duže, zajedno sa djetetom pripremajte ručak, odvedite se u „nepoznato“, probudite „dijete u sebi“. Djetinjstvo je jedino razdoblje kada je dozvoljeno biti potpuno svoj.

Tijekom godine svaki dan nam izgleda isto: ujutro odvodimo djecu u vrtić, odlazimo na posao, kupimo djecu iz vrtića, odlazimo na vježbe, na terapije, zatim slijedi kasni ručak, poslijepodnevni odlazak u park, večera, spavanje i jedva čekamo vikend da pobjegnemo od svakodnevne rutine. Tako iz tjedna u tjedan i onda brojimo dane do godišnjeg odmora. „Jedva čekam godišnji!“ vrlo su česte riječi nas odrasih, no jeste li se zapitali trebaju li i djeca godišnji odmor? Mnogi se pitaju zašto i od čega da se djeca odmore?!

Kao što odrasli svaki dan odlaze na posao, tako je dječji posao ići u vrtić, na vježbe i terapije. Većina misli: “Od čega da se odmore, pa oni se samo cijeli dan igraju. Blago njima.“ Istina je, djeca se igraju. Ipak, igra je dječji posao, djeca uče kroz igru. Ujutro se budi, iako bi rado spavalo ili pogledalo koji crtić, ali mora se na vrijeme krenuti u vrtić da bi roditelji na vrijeme stigli na posao. Dolaze u vrtić i tamo kreće svakodnevna rutina, njihov posao. Doručak, igra, užina, odlazak na dvorište, ručak, spavanje, igra i čekanje roditelja, zatim odlazak na vježbe gdje se od njih zahtjeva pažnja, koncentracija i poštivanje pravila, izvršavanje različitih zadataka. Svi trebamo i imamo pravo na godišnji odmor pa tako i roditelji, djeca, odgojitelji u vrtiću i terapeuti.

„Ništa nije dragocjenije u životu i za život od lijepog sjećanja na djetinjstvo.”

                                                                                                    Dostojevski

 

godisnji 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

godisnji 2godisnji 3godisnji 4

godisni 5godisnji 7

MURID tim

 

Financijeri

Ministarstvo socijalne politike i mladih
Medimurska zupanija
Grad cakovec

Naš kontakt

Sjedište MURID-a
adresa:
J. Kozarca 1, Čakovec
telefon:

091/251-6044

OIB: 50023860456,
MB: 2747766,

DONACIJE
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.